vineri, 1 mai 2009

stiti ce reprezinta 1 mai?

Geoana spune ca 1 mai nu este o sarbatoare comunista, “asa cum ne-am obisnuit sa credem”, ci comemorarea jertfei a 12 muncitori americani, la Chicago in 1886, care au protestat pentru o zi de munca de opt ore si conditii demne de munca. “Intr-o lume a valorilor incerte, in care totul e redus la crampeie de informatie usor digerabile, este vital sa nu ieftinim semnificatia zilei de 1 Mai reducand-o la o chermeza politica. Este vorba de ceva mult mai profund - o valoare universala”, sustine liderul social-democrat.

Nota:

In realitate, sarbatorirea zilei de 1 Mai de catre toate statele foste comuniste, ca si de catre fortele de stanga din lumea intreaga celebreaza, de fapt, infiintarea “Ordinului Iluminatilor” din1 776, de catre Adam Weishaupt si Rothschild, desi semnificatia oculta a evenimentului a fost in permanenta ascunsa.

La 1 mai 1776, în Bavaria, un doctor în teologie - Adam Weishaupt - a fondat societatea “Vechii Căutători de Lumină din Bavaria”, care va deveni în scurt timp cunoscută sub denumirea de “Ordo Illuminati” (Ordinul Iluminaţilor). Weishaupt a susţinut că numele provenea din scrierile mai vechi şi însemna “cei care deţin Lumina”. Weishaupt urmărea printre altele cu acest ordin:
1) Abolirea monarhiei şi a oricărei puteri ordonate;
2) Abolirea proprietăţii private;
3) Abolirea moştenitorilor;
4) Abolirea patriotismului;
5) Abolirea familiei (a căsniciei şi instruirea în comun a copiilor);
6) Abolirea tuturor religiilor.

Adam Weishaupt - cu sprijinul lui Meyer Amschell Bauer “Rothschild” - a unit mai multe grupuri oculte într-o societate secretă numită “Răsăritul”, care s-a păstrat până în zilele noastre. Timp de cinci ani, el a lucrat la un plan care să-i aducă în jurul său pe cei hotărâţi să lupte cu opresiunea religioasă şi cu sistemul social. Încerca şi spera să înlocuiască creştinismul cu o “religie a raţiunii”. Ideea iniţială s-a materializat în “Şcoala Înţelepciunii”, al cărei ţel era “să facă rasa umană mai bună, ca să devină o mare familie fericită”.

La 1 mai 1776, sub conducerea familiei Rotschild, cu sprijinul altor familii de evrei germani bogaţi - Wessely, Moses, Mendelsson - şi a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondează în secret societatea “Vechii căutători de lumină din Bavaria”, care va deveni mai cunoscută sub denumirea “Ordinul Iluminaţilor”. Weishaupt a susţinut că numele provenea din vechi scrieri şi însemna “cei care deţin Lumina”. Se referea, aşadar, la persoanele “iluminate”, spiritual şi intelectual.


Niciun comentariu: