duminică, 3 mai 2009




E-uri cancerigene:
E-123, E-131, E-142, E-210, E-211, E-212, E-213, E-214, E-215, E-216, E-217, E-330
E-uri periculoase:
E-102, E-120, E-124, E-153, E-220, E-221, E-222, E-223, E-224, E-226, E-230, E-232, E-233, E-250, E-251, E-252, E-311, E-312, E-407, E-450
E-102 - tartrazina, colorant, galben artificial, poate provoca alergii, periculos. Se gaseste intr-o gama larga de alimente, de la produse de patiserie pina la bauturi racoritoare si spirtoase.
E-120 - acidul carminic, colorant rosu natural de origine animala (se obtine dintr-o specie de insecta), periculos. Se gaseste mai ales in bauturi spirtoase
E-123 - amarant - colorant rosu artificial - foarte cancerigen. Se gaseste in bauturi spirtoase. In SUA a fost interzis.
E-124 - colorant artificial - rosu ponceau, periculos, poate provoca alergii. Se foloseste in bauturi.
E-131 - colorant artificial - albastru, foarte cancerigen. Se foloseste in bauturile spirtoase si in prajituri.
E-142 - colorant artificial - verde - foarte cancerigen. Se foloseste la bauturi
E-153 - carbunele vegetal, poate provoca tulburari gastrice.
E-210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 - conservanti cancerigeni. Se gasesc intr-o gama extrem de larga de alimente, de la conserve, muraturi, dulceturi, pina la biscuiti.

E-220, 221, 222, 223, 224, 226 - conservanti artificiali, periculosi. Se gasesc in toate produsele, in vinurile albe si chiar in fructele uscate.
E-230 - conservant artificial. Cu acest conservant sint tratate fructele. Recent au fost trecute in UE de la aditivi la pesticide si interzise.
E-233 - conservant artificial, interzis in UE.
E - 239 - conservant artificial, cancerigen, este folosit in unele cosmetice.

Niciun comentariu: