joi, 28 mai 2009

O VECHE TRADITIE ELVETIANA?

Dupa cum declara un saptamanal din Valea Rinului in estul Elvetiei, "Rheintaler Bote" din 21 Noiembrie 1996, exista inca oameni care mananca in mod regulat caini.

In Elvetia, spre deosebire de alte tari, consumul personal de animale domestice nu este interzis, numai comertul cu asemenea animale nu este permis. Producerea unturii, cunoscute pentru "beneficiile pentru sanatate" in caz de reumatism este permisa atata timp cat nu este facuta pentru profit.

Intr-un interviu un fermier a spus unui ziarist ca "carnea cainilor este cea mai sanatoasa dintre toate. Are fibre mai scurte decat carnea de vita, nu are hormoni ca in cazul carnii de miel, nu are antibiotice ca in cazul carnii de porc".

Un proprietar de restaurant din Widnau, micul meu orasel natal, si-a marturisit obisnuinta lui de a consuma carne de caine si a explicat reporterului ca era la fel de entuziasmat de carnea de caine ca si de untura acestora. Cu numai cateva zile in urma el daduse untura de caine politistului pentru cei doi copii ai sai si tusea lor s-a vindecat deindata.

Cu catva timp in urma echipa postului german RTL TV a relatat despre traditia consumarii carnii de caine in Sf. Gallen si Appenzell, doua cantoane rurale din estul Elvetiei. Reactiile au fost socante. Scrisori de protest au fost scrise din diferite tari guvernelor local si federal. O petitie a fost semnata de 7000 de persoane si inmanata Comisiei Cantoanelor. Ea a fost respinsa si nu a fost transmisa Consiliului Federal. Motivul? Nu era de datoria statului sa urmareasca obiceiurile alimentare ale cetatenilor sai.

Niciun comentariu: