vineri, 16 octombrie 2009

SUPEROAMENI,SUPERSOARECI

Cercetarile din domeniul extensiei vetii au reusit sa ajunga la performata de a descoperii o gena la soarecii de laborator responsabila cu procesul de imbatranire. Ziarul londonez The Independent discuta pe larg despre acest subiect. Soarecii mancau cu 60% mai mult, mancarea nu se depunea sub forma de grasime, erau activi din punct de vedere sexual pana tarziu, iar ca putere fizica pot fi consideati super soareci in comparatie cu semenii lor nealtoiti. Acum partea proasta a experimentul a fost ca tot acesti super-soareci au devenit super agresivi.

Un alt articol publicat de catre Methuselah Foundation (o fundatie care are ca scop strangerea de fonduri pentru life-extension research) spune ca pana in 2030 tehnologia de extensia vietii si reintinerire va fi disponibila, dar datorita conditiilor actuale sociale si gandirii piramidale de pe Terra numai cei foarte bogati vor putea beneficia de acesta.

Bill Joy fondatorul Sun Microsystems in eseul sau De ce viitorul nu mai are nevoie de oameni, afirma ca rolurile oamenilor din societate vor fi preluate de roboti si de clone cu constiinta si termen de viata limitat, iar acesti scalvi sintetici vor fi sub controlul total al unei elite minuscule – iar restul populatiei pamantului va fi subiectul unei exterminari discrete (economice si sociale) sau fatise (razboaie, virusi creati artificial etc). Bill Joy e un milionar, a infiintat o companie si a dezvoltat o tehnologie (hard & soft) in baza careia functioneaza majoritatea serverelor din lume, precum si numeroase centre gigant de calcul (armata, banci, aeropoarte etc). Bill Joy este un om care a vazut multe la viata lui si a intrat in niste cercuri foarte inalte.

Un articol foarte interesant care dezbate intreaga problema este scris pe site-ul lui Alex Jones – Avanatajele geneticii pentru super elita globala. E o chestiune de logica si extrapolare – din moment ce ai toti banii si puterea din lume – ce iti mai poti dorii – ce anume nu poti controla inca ? Moartea.

articol preluat de pe http://viitorulesteingenetica.wordpress.com/

Niciun comentariu: