joi, 4 iunie 2009

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle - Un Nou Pamant Eckhart Tolle - Un Nou Pamant FYMaaa Vizitati primul site din Romania dedicat in intregime lui Eckhart Tolle www.putereaprezentului.tk si deasemenea blogul IESIREA DIN MATRIX www.fymaaa.blogspot.com



Iata si o serie de sfaturi pe care acest invatator spiritual le da cautatorilor de adevar:

• Numesc corpul durerii, acumularea durerii emotionale vechi pe care aproape toti oamenii o poarta in campul lor energetic. Este o entitate semiautonoma, compusa din emotii negative care nu au fost acceptate, sau NU AU FOST LASATE SA SE DUCA, in momentul cand au aparut. Aceste emotii negative lasa un reziduu de durere emotionala, care este stocata in celulele corpului. Mai exista si un corp durere colectiv, continand durerea suferita de atatia oameni de-a lungul istoriei. Corpul durere are un stagiu adormit si unul activ. Periodic devine activ, si atunci cand se intampla asta, el cauta mai multa suferinta cu care sa se hraneasca. Daca nu sunteti TOTAL PREZENTI, va fura mintea si v-o umple cu ganduri negative si cu experiente neplacute ,…cum ar fi drama relatiilor. Acesta este modul cum se perpetueaza pe sine de-a lungul istoriei umane. Un alt mod de a descrie corpul durerii este acesta: ADUNAREA DE NEFERICIRE.

• O cale de a elimna corpul-durerii? Da, realizam aceasta, prin TAIEREA LEGATURII INTRE CORPUL DURERII SI GANDIREA NOASTRA. Fiecare gand negativ are o frecventa similara corpului durerii si astfel il hraneste. Nu poate fi hranit de gandurile pozitive! Cand corpul durerii nu mai ruleaza dialogul intern al gandirii noastre compulsive, noi devenim constienti de el in mod direct. Simtim emotia in corp, si asa aducem constienta in el - lumina constiintei. Emotia veche este apoi transformata in constiinta libera in acelasi mod in care focul transforma totul in el insusi. Asa ca DEZIDENTIFICAREA – eliberarea de emotie este A TRAI NUMAI IN PREZENT! Acesta este modul de a opri ciclul constant de RECREARE a unor experiente dureroase.

• Frica se pare ca se afla in spatele majoritatii emotiilor negative. Cum te poti elibera de ea? Prin procesul de DEZIDENTIFICARE. Cum se initiaza el? - Frica apare prin identificarea cu forma, chiar daca este o posesie materiala, corpul psihic, un rol social, o imagine de sine, un gand sau o emotie, ea apare prin NECONSTIENTIZAREA dimensiunii interioare a constiintei nemarginite, fara forma, care este esenta a ceea ce esti tu cu adevarat!

• Fiecare corp durere contine multa frica, pentru ca frica este emotia negativa cea mai importanta! Cum inlaturam acest lucru? IL RECUNOASTETI, asa cum este el: corpul durerii – o acumulare de emotii vechi. Odata ce l-ati recunoscut, el nu va mai poate subjuga mintea, si nici s-o mai hraneasca cu ganduri negative sau sa va controleze dialogul vostru intern ca si ceea ce spuneti si faceti.

• Odata ce corpul durerii a aparut, nu luptati cu el sau nu ii rezistati. El este parte a ceea ce este,… a momentului acesta cu care este in acord. Asa ca doar ii permiteti sa fie acolo. Atat. Daca nu il mai hranesti deloc, el isi pierde energia de atac si atunci emotiile negative sunt depasite.


• Spuneati despre dorinta neincetata a egoului si nevoia lui nestapanita PENTRU MAI MULT. Atunci putem considera ca lucrurile necesare cum ar fi - sa devenim o persoana mai buna,… putem sa le consideram ca dorinte rele? - Dorinta de a deveni o persoana mai buna este asemanatoare cu necesitatea de a fi atent la cum ma simt eu cu mine insumi, acum - cum ma vad pe mine, sau cum sunt vazut de ceilalti. Este vorba de modul in care iti fauresti imaginea mentala de sine – acesta este asa cum se spune – egoul. Acest lucru include desigur si dorinta de a deveni eliberat sau mai spiritual. Trezirea sau realizarea spirituala este descoperirea faptului ca TU NU AI NEVOIE SA ADAUGI NIMIC LA TINE INSUTI PENTRU A DEVENI PLIN. Nu ai nevoie sa incerci sa devii mai bun, ci DOAR SA DAI VOIE, SA PERMITI ca bunatatea care ESTE IN TINE, ca parte inseparabila a fiintei tale, a ceea ce esti tu cu adevarat, SA IASA LA SUPRAFATA SI SA SE EXPRIME PE SINE!



Un comentariu:

Anonim spunea...

hi, new to the site, thanks.