joi, 4 iunie 2009

BRUCE LIPTON- THE NEW BIOLOGY

L-am descoperit de curand de Bruce Lipton (www.brucelipton.com), un doctor in biologie care a socat comunitatea stiintifica traditionalista prin abordarea sa “psihologizanta”.
Lipton vede celula ca un “sistem deschis” si sustine ca “activitatea genelor este controlata de mediu”. Si astfel, sanatatea noastra la nivel celulalar este influentata decisiv de credintele noastre (care reprezinta tot o interactiune a mediului prin intermediul diferitelor molecule - semnal, de tip neurotransmitatori, hormoni de stress etc)

Va invit sa vedeti un documentar foarte interesant al Doctorului Bruce Lipton – The New Biology – Where Mind and Matter Meet – in care medicina actuala este pusa sub semnul intrebarii, pornind de la sistemele care au intemeiat-o. Astfel, aflam ca nu suntem determinati genetic (aceasta a fost doar o ipoteza repetata si iar repetata, pana cand a fost luata drept adevar). Ca suntem ceea ce credem ca suntem, nu suntem un tipar rigid, ca bolile pe care le facem (cancerul, de exemplu) sunt raspunsuri la credintele si necredintele noastre. Va ofer prima parte a documentarului spre analiza…



Niciun comentariu: