duminică, 29 martie 2009



Viaţa, bunul cel mai de preţ
De câte ori nu vi se întâmpla sa va irositi viata alergând sa adunati sau sa obtineti bunuri mult mai putin importante decât viata însasi! V-ati gândit, vreodata, la aceasta? Daca ati sti cum sa-i dati Vieţii întâietate, daca v-ati preocupa sa o pastrati, sa o protejati, sa-i conservati integritatea, puritatea, posibilitatile dv. de a obtine ceea ce doriti ar creste implicit. Caci tocmai o astfel de Viata luminoasa, iluminata, intensa, este ceea ce va poate oferi totul.
Voi credeti, însa, ca, din moment ce sunteti în viata, totul va este permis. Ei bine, nu! Dupa ce vor fi trecut anii în care veti fi muncit pentru a va satisface ambitiile, într-o buna zi va veti simti atât de epuizati, atât de blazati, încât, punând în balanta ceea ce ati obtinut si ceea ce ati pierdut, veti realiza ca ati pierdut aproape totul pentru a câstiga foarte putin.
Câti oameni nu îsi spun: “O viata am! Vreau sa o traiesc din plin pentru ca sa obtin tot ceea ce îmi doresc: bani, placeri, cunoastere, glorie...”
Si atunci trag tare, muncesc, muncesc si când nu mai au resurse, sunt obligati sa-si opreasca toate activitatile. O viata traita în felul acesta nu are nici un sens, caci, daca îti pierzi Viata, pierzi totul. Esentialul este Viata, si, în consecinta, ea trebuie protejata, purificata, consolidata, trebuie eliminat din ea tot ceea ce o împiedica sau o blocheaza, caci numai datorita Vietii puteti obtine sanatatea, frumusetea, puritatea, puterea, inteligenta, dragostea si adevarata bogatie.
Deci, de acum înainte, lucrati la înfrumusetarea vietii, la intensificarea ei, la sacralizarea ei.

Daca stiinta si tehnica va pun zilnic la dispozitie produse noi care va usureaza viata, aceasta nu înseamna ca trebuie sa lânceziti. Toate aceste facilitati trebuie sa le considerati ca pe niste posibilitati create pentru a va dedica activitatii spirituale. Iata adevarata semnificatie a progresului tehnic: sa-i ofere omului timp liber, cu scopul de a-l folosi în alte lucrari. Ramâne mai putin sa truditi pe materia exterioara? Aceasta va este dat ca sa aveti mai mult timp, pentru ca sa lucrati cu materia voastra interioara, sa o stapâniti, sa o spiritualizati si sa deveniti astfel o prezenta benefica pentru lumea întreaga. Dupa fiecare efort, dupa fiecare exercitiu, viata capata o alta culoare, un alt gust. Câti oameni nu sunt coplesiti de bunastare, si totusi sunt atât de blazati încât nu mai simt nici o bucurie! Aceasta pentru ca în interiorul lor nu mai exista nici o activitate, nici o viata intensa.


Niciun comentariu: