Un studiu canadian inca nepublicat si care sugereaza ca vaccinul antigripal sezonier creste sansele ca o persoana sa se imbolnaveasca de gripa porcina a generat o multime de ingrijorari la nivel intenational, a declarat joi un oficial de rang inalt al OMS.
Studiul a folosit datele dintr-o serie de alte studii provenite din British Columbia, Quebec si Ontario iar concluziile studiului par sa indice ca persoanele vaccinate impotriva gripei sezoniere anul trecut au aproape de 2 ori mai multe sanse sa se imbolnaveasca de gripa porcina, comparativ cu persoanele nevaccinate [antigripal – gripa sezoniera].
A fost cumva vaccinul admis prea devreme in studii? Realitatea este ca un vaccin cu aceasta compozitie nu a fost, pana acum, folosit pe oameni. Ministrul Federal al Sanatatii, dna Ulla Schmidt, a explicat miercuri ca s-a simtit chiar de la bun inceput sub presiunea companiilor din industria farmaceutica. Criticile apar acum cu frecventa din ce in ce mai mare.
Institutul Paul Ehrlich subliniaza ca sunt de asteptat mai multe efecte adverse ale acestui vaccin comparativ cu un vaccin anti gripal normal.
Asociatia Pediatrilor a declarat ca exista posibilitatea ca numarul de efecte adverse necunoscute sa creasca.
Oamenii de stiinta britanici au avertizat deja despre posibilitatea aparitiei sindromului Guillain-Barré [ca urmare a vaccinarii]. Ei au aratat ca in campania similara din 1976 desfasurata in SUA, au murit 25 de oameni [ n.tr. gripa a produs 1 (unul ) deces, vaccinarea 25 de decese si mii de oameni ce au ramas cu diverse probleme de sanatate ]
Modul in care sunt urmarite eventualele efecte adverse dupa vaccinare este cel putin hilar, ca sa nu spunem ca este o dovada crasa de inconstienta. O mare parte din vaccinuri folosesc liniile de celule neoplastice si adjuvant scualena si despre ea se stie de vreo 50 de ani ca genereaza boli auto imune; ar fi normal ca urmarirea efectelor adverse sa se intinda nu numai pe 2-4 saptamani (4 in cel mai fericit caz) ci pe mai mult de 12 luni.
Aluzii voalate la riscurile generate de prezenta celulelor neoplastice apar si in declaratiile specialistului in boli de plamani ( dar si presedintele Comitetului de Sanatate din Parlamentul German), dl Wolfgang Wodarg sunt extrem de ingrijoratoare legat de posibilele efecte adverse ale vaccinarii impotriva gripei porcine
Wolfgang Wodarg mentioneaza ca sunt multe riscuri asociate cu vaccinarea pentru virusul H1N1. El are mari rezerve in legatura cu firma Novartis care dezvolta vaccinul si-l testeaza in Germania. Vaccinarea se face “cu un ac foarte fierbinte” a spus Wodarg.
Solutia folosita la vaccinare contine celule canceroase provenite de la animale si “nu putem sti daca va exista vreo reactie alergica”
Dar cel mai important este teama unor persoane ca riscul de cancer va creste foarte mult prin injectarea acestor celule.
Vaccinul – dupa cum declara Johannes Löwer, presedinte al Paul Ehrlich Institute , poate cauza efecte adverse ,mai grave decat virusul gripei porcineWodrag descrie frica poamenilor de aceasta pandemie ca fiind o “orchestratie” : “Este o mare afacere pentru industria farmaceutica” a declarat el pentru ‘Neuen Presse’.
Gripa porcina nu este foarte diferita de gripele sezoniere. ” Ba chiar din contra, daca te uiti la numarul de cazuri [este] insignifiant comparativ cu focarele de gripa normala” a adaugat Wodrag.
Unde sint oamenii de altadata?
Adica cei pentru care oamenii si conteaza si nu sunt interesati numai de executarea ordinelor si de primirea banilor de la internationale.
Unde sa fie? In Franta, Belgia, Germania, UK, Italia. Medicii, cercetatorii din aceste tari, magistratii, avocatii se misca si apara libertatea si sanatatea. Daca ma gandesc la efectele scualenei, as putea spune ca apara viata oamenilor. Nu-i nimic special cu acesti medici, cercetatori etc .. doar ca au constiinta. Pe la noi n-am prea auzit voci care sa se ridice; ba am auzit mai ieri intr-un spital un deplin acord, precum un cor, ca personalul sanitar sa se lase vaccinat. Sa fie la ei!
Chiar si OMS recunoaste graba si imprudenta in aceasta situatie : ”in criza de timp, datele clinice sunt inevitabil limitate la momentul la care se va incepe administrarea vaccinurilor contra gripei pandemice. Testele de inoculare si eficacitate vor trebui deci urmarite DUPA inceperea administrarii.” ( .. deci stie toata lumea ca-i vorba despre experiment in masa )
Noul adjuvant nu a fost niciodata utilizat pe scara larga , reactiile imprevizibile fiind de temut (sindromul Guillain-Barré, in special chiar mai frecvent decat la vaccinul sezonier ) dar si pe termen mediu si lung (scleroza multipla in placi si maladii auto immune) in timp ce testele au fost nereusite. Vaccinul anti meningo-encefalitei Ticovac nu a trebuit sa fie retras de pe piata in 2001 la mai putin de 14 luni de la lansare datorita efectelor secundare grave, date de prezenta albuminei si a mercurului ?
Care va fi compozitia exacta a vaccinurilor alese? Se pare ca unele vaccinuri au riscul de a contine aditivi si conservanti recunoscuti a fi toxici. Si pentru ce se vrea introducerea unor legi exceptionale pentru vaccinare desi practica medicala este, in general, bine acceptata de populatie ? Pentru ce aceasta vointa de a constringe populatia sa se vaccineze ?
Rapiditatea cu care vaccinul a fost pus la punct ridica, de asemenea, semne de intrebare. Cum pot fi siguri ca efectele secundare grave nu se vor manifesta pe termen lung ? Vaccinul este oare fiabil ? De ce sunt incluse in vaccinare grupele de risc cum ar fi femeile insarcinate in acelasi timp fiind excluse in timpul cercetarilor ? Vor servi oare drept cobai ?
Sa ne reamintim episodul de vaccinare masiva a 46 de milioane de americani impotriva gripei porcine din 1976 pentru o pandemie care nu a avut loc niciodata; o vaccinare care a generat 500 de cazuri de paralizie de tip Guillain-Barré si mii de plangeri de despagubiri de sanatate.
Noi romanii ce asteptam? Sa-i apuce criza de contiinta pe guvernanti si sa declare ”stiti, dragii mei romani .. era cat pe ce sa va transformam in cobai dar ne-a cotropit mustrarea de cuget … habar nu aveam ca avem si asa ceva” ???
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu